Müze Çeşitleri
Şubat 17, 2008, Uğur
Müzeleri çeşitli alanlarda gruplandırmak mümkündür; cinsine, statüsüne, bağlı olduğu kuruma göre vb. Ancak en ideal gruplandırma, müzelerin içerdiği koleksiyonlara göre yapılabilir. Dünyadaki müzeler genellikle şu başlıklar altında gruplandırılmaktadır;
1- Sanat Müzeleri
2- Tarih Müzeleri
3- Antropolojik Müzeler (Arkeoloji, Etnoloji, Folklor)
4- Doğa Tarihi Müzeleri
5- Bilim ve Endüstri Müzeleri
6- Çeşitli uzmanlık dallarıyla ilgili müzeler (cam, tütün, şarap, sağlık,vb. gibi)
Başka bir sınıflandırmaya göre Türkiye’deki müzeler ve anıtlar biraz farklı başlıklarla gruplandırılmıştır. Buna göre Türkiye’deki müzeler şu ana başlıklarda toplanabilir:
1- Tarih ve Sanat Müzeleri
2- Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri
3- Arkeoloji Müzeleri
4- Etnografya Müzeleri
5- Anıt Müzeler
6- Müze Evler
7- Devrim Müzeleri
8- Askerî Müzeler (bunlara Kurtuluş Savaşımızla ilgili müzeleri de eklemek uygun olur)
9- Özel Müzeler
10- Açık Hava Müzeleri
Kaynak : http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGos…D77730CC5A4452

çooooooooooooooooooooooooooook tşk bnm resim dersim için çok işime yarayacak
benim işime çok iyi yaradı resim dersinden kötü almıştım şimdi düzelttim şimdi kendimi çok mutlu hissediyorum çünkü iyiki şu dünyada internet die bir şey var çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook tşk ederim
çoooooooook güzel benim dersime çok yarıyacak
bu site benim işime çok yaradı bir ödeviniz varsa bu siteye davet ediyorum.bu siteye çok teşekkür ediyorum,benim resim dersi ödevim için çok yararlı oldu.
Resim dersimde çok işime yarayacak herkeze tavsiye ediyorum.Teşekkür ediyorum siteyi kuranlara
bu bilgiler gerçekten çok güzel ama biraz daha fazla bilgi olsa iyi olur.böyle bir site kurduğuz için teşekkürler……..
Etnoğrafya müzesi çok güzel arkadaşlar hiç giden var mı?
Ben de Sümeyye’nin sınıfındayım gerçekten benim de çok işime yaradı
TEŞEKKÜRLER